Op zoek naar welke verzekeringen zijn verplicht in belgie?

 
welke verzekeringen zijn verplicht in belgie
Welke verzekeringen zijn verplicht? Wikifin.
Suggesties voor in de klas. Financial literacy @ School: innovatief lesmateriaal. PDF-versie Printvriendelijke versie. Welke verzekeringen zijn verplicht? Een verzekering is verplicht zodra de wet ze oplegt. Dat is bv. meestal het geval wanneer je een activiteit wil gaan uitoefenen of een erkenning wil krijgen.
Zorgverzekeraar Menzis: voor uw zorgverzekering en reisverzekering.
Wilt u uw verplicht eigen risico gespreid betalen? Dat kan in 10 termijnen. Wij schrijven het geld automatisch af van uw rekening van februari tot en met november. Teveel betaald of helemaal geen eigen risico gebruikt? Dan krijgt u dit terug in mei van het volgende jaar. Lees meer over gespreid betalen. Gespreid betalen eigen risico. Vind een ziekenhuis, huisarts of therapeut. Met de Menzis Zorgvinder vindt u simpel en snel een ziekenhuis, huisarts of therapeut bij u in de buurt. U ziet in 1 oogopslag met welke zorgaanbieders wij afspraken hebben.
Reisverzekeringen Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.
Bijstandsverzekering voor personen. De risicodekking waarin het ziekenfonds voorziet is niet altijd aangepast aan de geplande reis en kan ontoereikend zijn, rekening houdend met de medische tarieven in het land waar de verzorging wordt verstrekt. Ga dan ook op zoek naar mogelijke aanvullende verzekeringen die op de bestemming en aard van de reis zijn toegespitst avontuur of relax, hotel of camping.
RetailDetail Alle retailnieuws uit België.
Binnen de Europese Unie verloopt de discussie over zon taks momenteel erg moeizaam. Walmart lanceert productvergelijker met toegevoegde realiteit. Walmart voegt een extraatje toe aan zijn app: de Amerikaanse retailer lanceert toegevoegde realiteit in zijn iPhone-applicatie, die klanten helpt bij het vergelijken van producten.
Verplichte verzekeringen Driesen-Huysmans.
Wat zijn verzekeringen? Welke verzekeringen zijn verplicht? Wat te doen bij schade? Wat gebeurt er na de schade-aangifte? Vergoedingstermijn na schade. Wat te doen bij een ongeval? Woning en gezin. Tak 21 en tak 23. Spaar en beleggingsverzekeringen. Gebouwen, goederen en transport. You are here. Home Verzekeringen Zelfstandigen Verplichte verzekeringen. Naast de aanbevolen verzekeringen zijn er voor zelfstandigen en kmo's' ook enkele verplichte verzekeringen. Burgerlijke aansprakelijkheid BA bedrijfswagens: net zoals voor autos van particulieren, is deze verzekering ook verplicht voor bedrijfswagens. Objectieve burgerlijke aansprakelijkheid BA brand en ontploffing: Hebt u een café, restaurant, rusthuis, sportzaal, of een zaak met een grote publieke ruimte, dan bent u verplicht om naast uw gewone brandverzekering ook een verzekering objectieve BA brand en ontploffing te nemen. Wanneer een derde schade lijdt door brand van uw gebouw, dan kan het slachtoffer u daarvoor aansprakelijk stellen, zélfs als u niet in fout bent.
Voertuigen die verplicht verzekerd moeten worden FOD Economie.
Voertuigen die verplicht verzekerd moeten worden. Table of Contents. Welke voertuigen zijn onderworpen aan een verzekeringsplicht? Naast autos, vrachtwagens en andere motorrijtuigen zijn er nog een aantal voertuigen waarvan u als consument niet zou vermoeden dat u die moet laten verzekeren.
Pleziervaartpolis Bootverzekering Pleziervaartpolis.
Bootverzekering niet altijd verplicht in Belgie. Gaat het om een klein bootje, zoals een kano, een roeiboot, een kleine zeilboot of een motorbootje, dan wordt de burgerlijke aansprakelijkheid mogelijks al gedekt binnen de Familiale polis. Maar dat is geen regel. En de manier waarop zon familiale polis dan een dekking voorziet, zal ook van verzekeraar tot verzekeraar verschillen en altijd afhangen van de grootte en het vermogen van het vaartuig. De ene polis zal een motorbootje dekken tot een vermogen van 4 pk. In de andere wordt dat misschien 10 pk. En in nog een andere polis zijn vaartuigen gedekt tot een bepaald gewicht.
Autoverzekering Verzekeringen Vergelijken.
Wanneer u overgaat op de aanschaf van een auto is het logisch om een autoverzekering te nemen. Het nemen van een autoverzekering is in de landen die vallen onder de Europese Unie verplicht. De verplichting van het nemen van een autoverzekering staat vermeld in de Wet betreffende de verplichte aansprakelijkheidsverzekering inzake motorrijtuigen. In België zijn er drie soorten autoverzekeringen die u kunt afsluiten. Hieronder leest u meer over deze verschillende verzekeringen en ziet u meteen welke verzekering het beste bij u past.
Verzekeringen, niet alleen verplicht, maar ook levensbelangrijk! 1819.be.
Welke verzekeringen zijn verplicht voor zelfstandigen, vrije beroepen en vzw's? Zelf risicos lopen is een keuze die u met volle kennis van zaken of net niet kunt maken. De wet voorziet echter in een aantal verplichtingen wanneer het gaat om uw aansprakelijkheid tegenover derden uw klanten, uw werknemers.
Veelgestelde vragen Generali.
De vergoedingstermijn verschilt van geval tot geval: de verzekeringsmaatschappij keert de vergoeding uit op het ogenblik dat alle documenten die verband houden met het schadegeval afgesloten zijn. Binnen welke termijn beantwoordt de verzekeringsmaatschappij mijn vragen? Wij stellen alles in het werk om u binnen de 48 uur een antwoord te geven op uw vragen die verband houden met verzekeringen. Wij raden u aan om u rechtstreeks tot de betreffende dienst te wenden om nog sneller geholpen te worden. Op onze website vindt u trouwens heel wat informatie over onze verschillende diensten. Wat is een schadeattest en wanneer moet ik dat opsturen? Een schadeattest is een overzicht van alle schadegevallen aan uw voertuig in de loop van de afgelopen 5 jaar. De verzekeringsmaatschappijen zijn wettelijk verplicht om zo'n' attest af te leveren op het einde van een autoverzekeringsovereenkomst, of wanneer u erom verzoekt.

Contacteer ons