Meer resultaten voor btw op verzekeringen belgië

 
btw op verzekeringen belgië
Taksen en bijdragen op verzekeringen / verzekeringstaksen Schadeweb.
TAKSEN EN BIJDRAGEN OP VERZEKERINGEN. Boete voor een verkeersovertreding met eigen auto maar waarbij je zelf niet achter het stuur zat. Snelheidsovertreding of andere verkeersovertreding? Dagvaarding Pro Justitia? Gratis advies nodig? NIEUWE INDICATIEVE TABEL versie 2016 van toepassing in 2018.
Wie is vrijgesteld van btw? Starters.
de overdracht van een cliënteel of het verlenen van rechten op een cliënteel, dat betrekking heeft basis van vermelde vrijgestelde activiteiten. de levering van goederen waarvan de verkrijging of de bestemming deel uitmaakt van uitsluiting van het recht op aftrek overeenkomstig artikel 45, 3, van het btw Wetboek.
Zit er BTW op verzekeringen en is dit aftrekbaar?
Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: op verzekeringen zit in Nederland geen BTW. Dat betekent dus ook dat er geen BTW over verzekeringen afgetrokken kan worden als voorbelasting bij je aangifte omzetbelasting. Waar komt de onduidelijkheid vandaan?
Vrijstelling voor financiële diensten en verzekeringen.
kredietverstrekking en bemiddeling. verzekeringen en diensten door tussenpersonen. Levert u deze financiële diensten aan afnemers uit niet-EU-landen? Dan kunt u toch btw aftrekken als voorbelasting. Over de Belastingdienst. Werken bij de Belastingdienst. Inloggen op Mijn Belastingdienst. Inloggen op Mijn toeslagen.
Vrijstelling voor verzekeringen en diensten door tussenpersonen.
Verzekeringen en diensten van tussenpersonen bij verzekeringen zijn vrijgesteld van btw. Vrijgestelde vergoedingen zijn.: de premie of kapitaalstorting die de klant betaalt voor de verzekering. de vergoeding voor het afsluiten van de verzekering. Andere zaken zijn belast, zoals.: het aanbrengen van klanten bij een verzekeringsmaatschappij zonder zelf de verzekering af te sluiten. provisie die een verzekeringsagent aan een reisorganisatie betaalt voor het aanbrengen van een nieuwe klant. Levering van gestolen en teruggevonden goederen. De verkoop van teruggevonden gestolen goederen van verzekerden door verzekeringsmaatschappijen is belast met btw. Als de verzekerde een particulier is of een ondernemer die het goed zonder btw zou hebben verkocht, mag de verzekeringsmaatschappij de margeregeling toepassen. Over de Belastingdienst. Werken bij de Belastingdienst. Inloggen op Mijn Belastingdienst.
Welk btw-tarief moet ik aanrekenen?
Op één factuur kunnen dan verschillende tarieven en hun berekeningen staan. Nog neteliger wordt het bij wie gemengd btw-plichtig is. Denk maar aan een consultant 21% btw die ook verzekeringen vrijgesteld verkoopt. Die mengvorm heeft immers als gevolg dat je niet al je betaalde btw in aftrek kan brengen.
Welke belastingen gelden er allemaal voor zelfstandigen? KBC Bank Verzekering.
Particulieren en zelfstandigen die niet in België wonen en/of hun zetel van fortuin in het buitenland hebben, moeten toch belastingen betalen als hun inkomsten van Belgische oorsprong zijn. Dit geldt ook voor vaste inrichtingen van buitenlandse vennootschappen. Deze belasting wordt geheven op bepaalde inkomsten van Belgische rechtspersonen die fiscaal niet als een vennootschap aanzien worden, zoals vzws. Btw is een belasting die de eindgebruiker betaalt op.:
Basistarieven van de btw Belgium.be.
Basistarieven van de btw. De btw wordt berekend op de maatstaf van heffing tegen tarieven die verschillen volgens hetgeen wordt verhandeld. De tarieven zijn vastgelegd bij koninklijk besluit en zijn nu als volgt.: 6 % vooral voor basisproducten en geleverde diensten met een sociaal karakter bijvoorbeeld: levensnoodzakelijke producten, personenvervoer, landbouwdiensten.
Toepasselijk btw-regime op verzekeringen aangeboden door reisbureaus BDO. BDO.
Enkel de tweede en de derde situatie hebben in principe een impact op het btw-statuut van het reisbureau. In deze gevallen kwalificeert het reisbureau immers als een gemengde belastingplichtige met een beperkt recht op aftrek van btw. De administratie aanvaardt echter, bij wijze van proef, dat het aanbieden van verzekeringen zoals in de bovenvermelde situaties geen impact heeft op het btw-statuut van het reisbureau. In de praktijk blijkt immers dat de omzet uit deze verzekeringsactiviteiten nauwelijks 3% uitmaken van de totale omzet van een reisbureau. De Circulaire treedt in werking vanaf de datum van publicatie, 3 juli 2017. Voor vragen over dit onderwerp kunt u terecht bij uw gebruikelijk BDO-aanspreekpunt of door een e-mail te verzenden naar btw-tva@bdo.be ter attentie van een van de leden van het btw-team.: Erwin Boumans, 02/778.01.00. Brigitte Braeckmans, 03/230.58.40. Pascal Dauw, 09/210.54.10. Emmanuel Rivera, 08/120.87.87. Print of deel. Subscribe to receive the latest BDO News and Insights. 32 03 230 58 40. BDO Brussel Airport. 32 02 778 01 00. 32 09 210 54 10. Bekijk alle medewerkers Sluiten. Vind een BDO-kantoor bij u in de buurt. Selecteer een kantoor in België.

Contacteer ons